Mandľový olej 1L

12,80 

Botanický názov:
Prunus amygdalus dulcis (Sweet Almond) oil

Spôsob extrakcie:
Olej lisovaný zo stredomorských mandľových jadier

Krajina pôvodu:
Baleárske ostrovy, Španielsko

Priemerná životnosť:
12-14 mesiacov

Špecifikácia:
Farba – zlatá
Vôňa – oriešková
Voľné mastné kyseliny – 0,015%
Hodnota peroxidu – <0,5
Saponifikácia -198
Hodnota jódu – 101
Špecifická váha – 1.2-1.5
pH 4,11

Mastné kyseliny:
Kyselina olejová – 64,8%
Kyselina palmitová – 6,3%
Kyselina linolová – 26,3%
Kyselina linolénová – 0,3%
Kyselina stearová – 1,4%

Prirodzene obsahuje:
Vitamin A, Vitamin B1, Vitamin B2, Vitamin B6, Vitamin D, bohatý na bielkoviny, kyselinu linolovú a minerály

Náš tip:
Pre zdravé a silné nechty vmasírujte pravidelne mandľový olej do nechtových lôžok.

Vhodné pre:
Všetky typy pleti, zvlášť suchú, citlivú a podráždenú pokožku so sklonom k začervenaniu, olupovaniu, praskaniu, svrbeniu

 

Nie je na sklade

Popis

Sladký za studena lisovaný mandľový olej je jemne mastný a pomaly sa vstrebáva, čo z neho robí výborný masážny olej a ochranný prostriedok. Pre terapeutov je číslom jeden a je vďačne používaný v kozmetike, masáži a telových výrobkoch pre svoje bohaté vlastnosti. Tento olej pochádza zo Španielska a vďaka výhodným klimatickým podmienkam Stredozemného mora obsahuje vysoké množstvo kyseliny olejovej obohatenej množstvom vitamínov. Mandľový olej je výborný pre suchú, citlivú a podráždenú pokožku, ktorú zjemňuje, obnovuje a vyživuje.